Yoga voorkomt stress

Tips om stress tegen te gaan

Ons leven wordt steeds drukker en steeds vaker hoor je om je heen dat mensen het druk hebben. We zijn tegenwoordig ook altijd maar in de weer en door de mobiele telefoontjes wordt van je verwacht dat je dag en nacht bereikbaar bent.

Deze drukte kan je behoorlijk opbreken, wat kan leiden tot een burn-out. Het is daarom goed om regelmatig te ontspannen en te ontstressen. In dit artikel geven we enkele tips waardoor je lichaam en geest in goede conditie blijven!

Krop gevoelens niet op

Het klinkt misschien als een cliché, maar het is belangrijk om niet te lang met je gevoelens rond te lopen. Praten is de makkelijkste manier om je gevoelens, emoties en gedachten eruit te gooien. Het lucht niet alleen op, maar de belangrijke mensen in je leven kunnen hierdoor ook rekening houden met jouw emoties en je hierbij helpen. De mensen om je heen kunnen niet ruiken hoe jij je voelt, dus durf je gevoelens te uiten!

Laad jezelf weer op

Een burn-out komt nooit uit het niets, maar is een gevolg van tijdenlang op je tenen lopen. Het is daarom goed om bijtijds even uit de dagelijkse sleur te komen en jezelf helemaal op te laden. Ga lekker vroeg naar bed, geniet van een bad of je er eens een weekend tussenuit.

Yoga

Voor veel mensen is yoga een uitstekende manier om helemaal tot rust te komen. Het is raadzaam om eerst op onderzoek te gaan naar welke oefeningen het beste bij jou passen. Hiervoor kan je terecht bij een specialist in jouw buurt of je kan talloze video’s vinden op internet. Daarnaast heb je de juiste spullen nodig om daadwerkelijk het maximale uit een yoga sessie te halen.

Trek comfortabele kleding aan dat niet klemt en waar je makkelijk in kunt bewegen. Maak gebruik van een yoga mat zodat je niet wordt afgeleid door een ‘houten kont’. Zet een ontspannend achtergrondmuziekje aan om de juiste sfeer te creëren, bij voorkeur zonder zang. En zorg daarnaast voor een goede rustige omgeving waar je niet wordt afgeleid.