Snelle hulp bij hevige tandpijn

Er is vandaag de dag weinig veranderd aan onze angst voor de tandarts. Het is eigenlijk heel simpel: het was nooit leuk, het is niet leuk en het zal ook nooit leuk worden.

Omdat onze tanden en ons tandvlees erg veel zenuwuiteinden bevatten, zijn ze heel erg gevoelig voor allerlei zaken die de tandarts ons ‘aandoet’.

Het boren van een gaatje is zo’n voorbeeld. Als je een gaatje hebt, moet de tandarts met zijn / haar boor het gaatje eerst groter boren zodat het daarna goed gedicht kan worden.

Dat boren is een pijnlijke aangelegenheid, omdat je steeds dichter bij de zenuw komt en de zenuw meer en meer bloot komt te liggen.

Niet onze vriend, maar toch onmisbaar

Nee, het moge meer dan duidelijk zijn: de tandarts is niet onze vriend waar we graag bij op bezoek gaan. Toch is hij / zij wel onmisbaar. Het spreekwoord is niet voor niets: voorkomen is beter dan genezen. De tandarts voorkomt met zijn of haar ingrepen ook vooral echter leed.

De fluoride die je vroeger als kind kreeg: bedoelt om het glazuur van je tanden te versterken. Het boren van een gaatje: vooral ‘damage control’ om het gaatje niet groter te laten worden, en zo dus een groter probleem in de kiem te smoren.

Acute ingrepen

In sommige gevallen is de fase van damage control al gepasseerd. Dan treedt er acute pijn op de tanden, en moet er met spoed een ingreep van de tandarts plaatsvinden. Het is in zulke gevallen fijn dat je altijd terecht kan bij de Spoed tandarts Den Haag, waar je snel geholpen kunt worden aan de acute klachten aan je tanden.

Het kan namelijk voorkomen dat je met hevige pijn in je mond te maken krijgt, omdat er bijvoorbeeld een probleem vlakbij de zenuwen van de tanden is ontstaan. In zo’n geval is het heel prettig dat je snel terecht kan bij de tandarts.