Incontinentiematerialen redder in nood voor mensen met incontinentie!

Er zijn veel mensen die moeten leven met verschillende aandoeningen. Een aandoening is een afwijking van de gezonde toestand van het lichaam of de geest en is een verzamelnaam voor symptomen, syndromen, klinische tekens, ziekten, handicaps, letsels en vormen van RSI.

Met de ene aandoening is het moeilijker om te leven dan met de andere aandoening, maar één ding is zeker het hebben van een aandoening is vervelend. Zo hebben ook mensen die leiden aan incontinentie soms moeite om normaal te kunnen leven.

Hoe wordt incontinentie veroorzaakt?

Bij incontinentie heeft men moeite met het beheersen van de blaas en sluitspieren van de anus. Dit betekend dat men geen controle meer heeft over het urine en ontlasting verlies. Bij kleine kinderen is het hebben van incontinentie heel normaal, naarmate zij ouder worden en zindelijk zijn hebben ze hier geen last meer van. Maar wel hebben vooral veel oudere vrouwen hier last van.

Ruim een kwart tot de helft van de vrouwen leid in incontinentie. Incontinentie is eigenlijk niet zo zeer een aandoening op zich, maar kan wel veroorzaakt worden door bepaalde aandoeningen aan de hersens zoals de ziekten van alzheimer, Parkinson, dementie, hersenbeschadiging en MS. Deze aandoeningen zorgen ervoor dat de zenuwbanen van de hersens beschadigd raken wat een overactief of onder actieve blaas kan veroorzaken. Verder zijn er nog veel meer andere oorzaken die incontinentie kunnen veroorzaken.

Veilig over straat met incontinentiematerialen

Het is niet fijn om met dit gevoel over straat te lopen of naar je werk te gaan. En dat is logisch, daarom zijn er een paar handige materialen bedacht die kunnen helpen bij incontinentie. Dit heten incontinentiematerialen, deze materialen zijn speciaal ontworpen voor mensen die last hebben van incontinentie en zorgen ervoor dat zij met een beschermd en veilig gevoel over straat kunnen.

Deze materialen bestaan uit een vocht doorlatende bovenlaag, een vocht absorberende tussenlaag en een niet door latende onderkant. Het kan ok zijn dat er een speciaal materiaal in de incontinentiematerialen zit verwerk dat de geur van urine of ontlasting absorbeert. Er zijn veel verschillende soorten incontinentiematerialen. Raadpleeg daarom een apotheek voor de beste incontinentiematerialen voor jou en die jij het best kunt gebruiken.