Symptomen van een slecht gebit? Voorkom ze in een paar handige stappen!

Iedereen wilt gezond zijn. het hebben van een gezond lichaam is heel belangrijk en dit geldt niet alleen voor het lichaam! ook het hebben van een gezond gebit is uitermate belangrijk. Want een gezond gebit betekend automatisch een gezond lichaam. daarom begint een goede gezond altijd bij het gebit.

Het is daarom volgens een tandartspraktijk in Schiedam van belang om minimaal 2x per jaar een controle te laten doen bij een tandarts. Zij controleren dan of je tandvlees gezond is en of je gaatjes hebt.

Wat zijn de symptomen?

Maar wanneer kan je er zelf dan precies achter komen dat je een ongezond gebit hebt? het is eigenlijk heel simpel ‘gezond tandvlees bloed niet’! Zodra je tandvlees vaak bloed na het toetsen van je tanden kan dit betekenen dat je ongezond tandvlees hebt. doen je tanden en kiezen pijn?

Dan kan het zijn dat je ergens een gaatje hebt zitten of je zenuwen worden belast. Ga voor de zekerheid even langs een tandarts. Verder kan je ook aan een slechte adem al snel ruiken dat je gebit er niet goed aan toe is, dit kan beteken dat er veel plak op je tanden of tong blijft zitten!

De oorzaken van een slecht gebit en de oplossing hiervoor

Het hebben van een ongezond gebit wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het hebben van een verkeerde eetgewoonten. Maar het kan ook komen door een slechte verzorging van het gebit, een gebrek aan periodieke controles bij de tandarts, stress of andere medische aandoeningen.

Je kan de meeste van deze oorzaken zelf voorkomen door de volgende stappen:

  • Poets elke dag minimaal 2x je tanden 2 minuten lang.
  • Flos je tanden goed na het tandenpoetsen. Poetsen alleen zorgt er niet voor dat alle tandplak wordt verwijderd. Een tandenborstel kan namelijk niet overal bij komen, maar een flosdraadje kan zelfs tussen de kleinste ruimtes komen.
  • Verwijder tandplak op je tong met een borsteltje of een tongschraper zo kan je een slechte adem voorkomen.
  • Spoel je mond met mondwater, dit neemt de onaangename geur weg en verwijderd het achtergebleven tandplak grondig.
  • Gebruik tandpasta met fluoride. Fluoride maakt je tanden en kiezen minder kwetsbaar voor zuuraanvallen van bacteriën en helpt gaatjes te voorkomen.