Tips voor het afsluiten van verzekeringen ten behoeve van je gezondheid

people11In Nederland zijn er meerdere verzekeringen ten behoeve van je gezondheid. Niet alle verzekeringen zijn verplicht, maar zijn wel handig om af te sluiten. In dit artikel geven we aan welke verzekeringen minimaal het overwegen waard zijn en we geven tips voor het afsluiten van deze verzekeringen.

Zorgverzekering

De zorgverzekering is in Nederland wel verplicht. Dat is maar goed ook, want je moet er niet aan denken dat je afgewezen wordt bij een ziekenhuis wanneer je zwaargewond bent. Het aantal zorgverzekeraars in Nederland is niet meer op één hand te tellen.

De hoogte van je premie hangt voornamelijk af van je eigen risico en de extra opties. Wanneer je verwacht dat je relatief weinig zorg nodig hebt, kan je je eigen risico hoog zetten, waardoor je maandelijkse premie omlaag gaat. Houd er echter rekening mee dat wanneer er daadwerkelijk iets aan de hand is, je zelf meer moet bijdragen.

Levensverzekering

Het is misschien niet fijn om over na te denken, maar het kan uiteraard gebeuren dat je komt te overlijden. Het is dan goed om na te denken wat je de nabestaanden wilt achterlaten. Stel bijvoorbeeld dat jij thuis de kostwinner bent en je partner voor het huishouden zorgt. Wanneer jij komt te overlijden, zal er vrijwel geen geld meer binnenkomen. Om er zeker van te zijn dat de nabestaanden toch nog geld krijgen, kan je een levensverzekering afsluiten. De nabestaanden krijgen dan een bedrag uitgekeerd wanneer jij komt te overlijden.

Uitvaartverzekering

Een begrafenis is voor de nabestaanden al moeilijk genoeg, je wilt ze niet met nog meer narigheden opzadelen. Denk bijvoorbeeld aan schulden of de kosten van de uitvaart. Hiervoor kan je een begrafenisverzekering afsluiten, zodat de kosten voor de uitvaart (gedeeltelijk) worden vergoed. Hoeveel er wordt vergoed hangt af van de afgesloten polis.